Beeldend


Wilt U meer informatie loop dan gerust eens binnen of bel tijdens de genoemde tijden 0478-512139

Houtmodelbouw

donderdag van 8.00 - 16.00

teamleider:
Jan Janssen

tel:077-3967663

Houtsnijwerk

donderdag van 9.30 - 12.00

teamleider:
Hans Cornelissen
tel: 58
5075

Keramiek

woensdag van 9.00 - 12.00

teamleider:
Theo Nabben
tel: 587601

Glas in lood
Glasgraveren

Tiffany

maandag van 9.00 - 12.00

teamleider:
Paul Fessl
tel: 585057
Mailcontact: klik hier

Houthobby

maandag 9.00 tot 16.00

teamleider
Martien Roffers
tel:511250

Glasbewerken

dinsdag van 9.00 tot 12.00

teamleider
Jan Saris
Telefoon 579047

Houthobby 2

donderdag van 13.00 tot 17.00

teamleider
Jaques van de Meyden
tel 588323

terug

Houtmodelbouw

Een van de activiteiten van Seniorservice is de Houtmodelbouw.
Deze groep bestaat uit ca. 10 personen.
Wij houden ons bezig met het maken van allerlei werkstukken welke grotendeels uit hout bestaan.
De werkstukken:
-- modellen; vervoermiddelen (wagens,schepen,enz.),miniatuur gereedschappen (bijv. van oude ambachten) en verder alles wat interessant is om te bouwen. E.e.a. afhankelijk van de interesse van de bouwer.
-- houten speelgoed.

-- voorwerpen gemaakt d.m.v. figuurzagen.

Kennis en ervaring:

Doordat we in een team werken kunnen we kennis overdragen en elkaar helpen bij het oplossen van problemen.

Gereedschappen:
Om dit alles te realiseren beschikken wij over een werkplaats met een uitgebreid assortiment aan gereedschappen op het gebied van hout en metaalbewerking.
Het materiaal:

Hoofdzakelijk hout( eiken, beuken of essen), meestal afkomstig van meubels, keukenbedrijven enz. Hiervan is een redelijke voorraad aanwezig.
Ook worden metalen, zoals staal, messing enz., gebruikt
De kosten:
Modelbouw is in principe geen dure hobby. De meeste dingen kun je zelf maken en dat geeft ook veel voldoening.
De investeringen die je doet zijn afhankelijk van het niveau dat je wilt bereiken. Met wat eenvoudige gereedschappen kom je al een heel eind. Daarbij komt nog dat praktisch alle benodigd gereedschap aanwezig is.

Kortom, wij vormen een prettige en gezellige groep en nodigen belangstellenden uit eens een kijkje te komen nemen tijdens een van onze openingstijden.

(zie fotopagina)

terug naar boven

Houtsnijwerk

Even voorstellen: Mijn naam is Hans Cornelissen, 60 jaar jong en ben teamleider van de houtsnijwerkgroep op de donderdagmorgen.
De groep bestaat uit zes personen. Elke donderdagmorgen van 8.30 tot 12.00 uur gaan we onder het genot van een kopje koffie gezellig aan de slag.
Maar wat houdt houtsnijwerk nu eigenlijk in, vraagt u zich misschien af:
Met divers klein gereedschap en natuurlijk een houten plank kun je bijv. onderzetters, klokken, juwelenkistjes enz. enz. maken.
Je plakt het voorbeeld op het hout waarna je met een mesje de figuren uitsnijdt. Wanneer dit voor alle zijden gedaan is, ga je het voorwerp in elkaar lijmen en verder afmaken. Op de fotopagina ziet u o.a. een voorbeeld van een juwelenkistje. Alles kan op locatie gedaan worden, eventueel met hulp van uw teamleider en mede hobbygenoten.

028 2.jpg 1 Maart 2015 060 (2).jpg 1 Maart 2015 068.jpg Hobby 005 2.jpg

(zie ook de fotopagina)

terug naar boven

Koperfolie techniek  (TIFFANY)

Naast het maken van glas-in-lood en het graveren van glas op de maandagochtenden willen wij een andere vorm van de glaskunst opstarten en wel de “koperfolie techniek”  of zoals iedereen het kent onder de naam van Tiffany.
Louis Comfort staat bekend als de Amerikaanse art-nouveau kunstenaar van gekleurd glas. Hij is de uitvinder van de tot op heden gebruikte methode om stukjes glas in koperfolie te wikkelen en dan te solderen. De koperfolie techniek is ten opzichte van glas-in-lood veel nauwkeuriger werk, met het voordeel dat je hele kleine stukjes kan verwerken en minder beperkingen hebt met complexe vormen in vergelijking met glas-in-lood. Wanneer men over koperfolie techniek praat wordt veelal direct de link gelegd naar de Tiffanylampen, maar je kunt er zoveel meer mee zoals het maken van kleinere vormen in ramen en deuren, raamhangers enz. enz.

Paul Fessl werd gegrepen zo`n 10 jaar geleden door de glaskunst. Na een cursus glas/in/lood, volgde er nog een tweede, derde en vierde cursus waarbij in de laatste 2 cursussen koperfolie techniek (Tiffany) werd onderwezen. 
Daarna was de basis voldoende stevig en kon er zelfstandig gewerkt worden. De zolderkamer was inmiddels ingeruild voor een eigen werkplaats en gaandeweg kwamen er opdrachten binnen. Eerst nog van familie en vrienden, daarna ook van anderen. Zo staan of hangen er inmiddels glas/in/lood ramen en Tiffanywerken op diverse plaatsen in Nederland.
In 2009 waren diverse werken te bezichtigen in kunstgalerie La Chamotte in Laren.

terug naar boven

Keramieken

 

Keramieken is een kunst om uit een nietsbetekenend blok klei een abstract of duidelijk beeld te maken.
Dat wordt ook in de "keramiekclub" gedaan.

Natuurlijk zijn er beginners en gevorderden, en als er iets niet wil lukken is er altijd iemand om te helpen. Met de handen en creativiteit kan er ook al een mooi werkstuk gemaakt worden, en als er een "block" is zijn er genoeg mappen met voorbeelden om uit te kiezen.

Men kan ook eigen afbeeldingen meenemen.
Er is ook voldoende gereedschap om de beelden te bewerken.
En als er iets mist kan het altijd besteld worden.

Voor een mooi en goed keramiekstuk is er ook een oven en glazuur in vele tinten.Zo ontstaan er gezamenlijk of alleen stuk voor stuk mooie kunstwerkjes.

voorbeelden zijn te vinden op de fotopagina

terug naar boven

Glas bewerken, op de dinsdagochtend

Op de dinsdagochtend heeft teamleider Jan Saris de leiding over een groep enthousiaste mensen die (meer) willen leren werken met glas in lood en tiffany. Dat Jan een vaardig glasbewerker is en de mensen van zijn groep kan inspireren, kunt u zien op de fotopagina.

foto's glas in lood/glas graveren

foto's houthobby

terug naar hobby-activiteiten

2008(c) senior service venray

webmaster