Wenskaarten


Wilt U meer informatie loop dan gerust eens binnen of bel tijdens de genoemde tijden 0478-512139

3D Kaarten

vrijdag van 9.00 - 12.00

teamleider:
Christien Volleberg

tel: 580016

Borduren

maandag van 9.00 - 12.00

teamleider
Nelly Geurts
tel: 541332

woensdag van 9.00 - 12.00

teamleider
Annie van Kessel
tel: 588132


Borduren op maandag

Op de maandagmorgengroep is het altijd gezellig. Er wordt niet alleen gehandwerkt, maar ook het wel en wee van de deelnemers komt op tafel en dat is ook heel belangrijk.
Het is een groep dames (ja jammer, heren hebben we er niet bij) in de leeftijd van 59 t/m 85 jaar.
De techniek die we beoefenen is niet moeilijk. Het is maar een weet.
Er zijn voorbeeldboekjes te koop, waar je patronen uit kunt halen. Er zijn abstracte figuren, bloemen, dieren, kinderen enz. Je kunt lange kaarten maken of vierkante, voor elk wat wils.
Je neemt met behulp van een kopieerapparaat de patronen uit het boekje over. Dan zet je met paperclips (zodat het niet verschuift) het patroon op een kaart vast en prikt het dan met een speciale prikpen uit. Zorg wel dat je kaart op een zachte ondergrond ligt, wij gebruiken een zogenaamde priklap.
Heb je alle gaatjes geprikt, dan zoek je de juiste kleuren garen uit. Je kunt je eigen fantasie gebruiken of de kleuren aanbrengen die bij het patroon horen. Verder kun je verschillende borduursteken gebruiken.
De resultaten zijn verbluffend. Het is verbazingwekkend wat je met naald en draad kunt doen en je hoeft er geen moeilijke studie voor te volgen. Als je de handleiding goed door leest kom je al een heel eind.
Wil je eens komen kijken, loop dan eens vrijblijvend binnen. Wij zullen je zeker te woord staan.

DSCF0997.JPG DSCF0998.JPG DSCF0999.JPG

terug

Kaarten 3D

De techniek van de 3D-kaarten is niet al te moeilijk. Je hebt de volgende materialen nodig:1 klein scherp schaartje foamtape (te koop in de hobbyzaak) of siliconenkitlijm een blanco of gekleurd kaartje als achtergrond. Kijk vooral goed naar de onderdelen die ”naar voren” lijken te komen. Knip het plaatje netjes langs de buitenkant uit. Knip van het volgende plaatje meer weg van de achtergrond bijv. bomen of lucht. Van het laatste plaatje knip je alleen de “uitspringende” en duidelijk “voorop liggende” delen uit. Plak nu het plaatje met de meeste afbeelding met gewone  lijm op je kaartje. Plak daarop met foam-tape de tweede afbeelding. Als laatste plak je de kleinste stukjes op. Nog mooi versieren met een speciale randjes schaar, een mooi geschreven stukje tekst of een sticker met tekst en je kaart is klaar. Deze groep wordt begeleid door Christien Volleberg

terug

terug naar hobby-activiteiten

2008(c) senior service venray

webmaster